World News in Danish
Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Afgørelse i sidste millisekund sender finalerne i fem kampe

Virum GO Dream var aldrig foran i finalekamp 4 mod Hørsholm 79ers, men alligevel måtte der en mirakelscoring til fra Hørsholms Maryah Sydnor for at afgøre kampen.

Scoringen, der faktisk gik i efter hornet havde lydt, gav Hørsholm sejren på 67-65 og sendte serien ud i en femte og afgørende kamp fredag i Virum.

Med 14,6 sekunder igen udlignede Virums Nikoline Østergaard til 65-65 efter Hørsholm havde været foran hele kampen. Det var kulminationen på et stort comeback i fjerde periode, som Virum havde vundet 19-11 indtil da.

Hørsholmtræner Jesper Krone tog straks timeout og med hans egne ord gik det perfekt:

-Jeg tegner noget op på boardet og pigerne gør fuldstændig hvad jeg beder dem om. Jeg beder dem selvfølgelig også om at fumle lidt med bolden og så får Maryah den og scorer to point. Jeg vil sige det er perfekt clock management.

Det blev selvfølgelig sagt med et stort smil, men ingen i hallen var i tvivl om at Hørsholms amerikanske stjerne Maryah Sydnor skulle have bolden, og det fik hun, også selv om Virum satte to forsvarere på hende. Jesper Krone ville dog nok have foretrukket, at hun fik den med mere end 1,4 sekunder igen på uret, men amerikaneren greb bolden i low post og skød straks et klassisk hook-skud over ikke mindre end fire Virumspillere og så gik hornet imens bolden var i luften.

Heldigvis er basketballreglerne jo sådan, at bare man har sluppet bolden når hornet går, så tæller det, hvis den går i, og det gjorde den og mange af de over 500 tilskuere invaderede jublende banen.

Sydnor forklarede efter kampen, hvordan hun kom frem til det sidste skud:

-Det var sådan nogenlunde hvad træneren tegnede på boardet, Sara Forsman lavede en fantastisk aflevering og jeg vidste, uret var ved at løbe ud, og at jeg bare måtte få den op. Heldigvis gik den i og selv om vi træner meget, må jeg nok erkende, at heldet var med os.

I det meste af kampen så det ellers ikke ud til at Hørsholm behøvede held. Hjemmeholdet tog føringen i første minut og udover da Virum udlignede til 14-14 i første minut af anden periode, holdt føringen helt til de sidste 15 sekunder. Føringen nåede 13 point, 49-36 midt i tredje periode og blev skabt på god boldbevægelse og masser af fight. Scoringerne kom mest fra Sydnor, Ivana Jovanovic og Maria Forsman Pedersen, der scorede henholdsvis 23, 11 og 10 point hver, men hele holdet deltog i forsvaret, der endnu en gang gjorde livet surt for Virums angreb.

Det var først da Hørsholm gik lidt i stå offensivt, at Virums forsvarende mestre begyndte at komme tilbage i kampen. I kampens sidste 13 minutter fik Hørsholm kun 16 point i kurven og det åbnede døren for Virum. Nikoline Østergaard scorede først fem point i streg i midten af fjerde periode og reducerede til 62-59 og med fire point mere i sidste minut udlignede hun til 65-65, inden Maryah Sydnor forhindrede, at Virum stjal sejren.

Med sejren har Hørsholm udlignet til 2-2 i kampe, men fredag findes der helt sikkert en afgørelse på sfinaleerien, når kamp fem spilles i Virum. Vinderen af den kamp er Danmarksmestre, mens taberne må nøjes med sølv. Den kamp spilles i Virumhallerne fredag 28. april kl. 19:30.