Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Hattrick Mitch en 6 punten weekend!

Zes Puntenweekend: Mitch Koumans met hattrick groot aandeel in de winst op Leuven door Jos Janssen

De Eaters hebben een bewogen week achter de rug. Laten we eerst teruggaan naar de vorige wedstrijd van afgelopen zondag. Toen ontvingen de Eaters HYC Herentals en in de tweede periode werd Luca Heutmekers onsportief uitgeschakeld door Jacques de Ceuster, waarbij Luca een gebroken kaak opliep. De tuchtcommissie heeft de beelden bekeken en De Ceuster is hiervoor voor 10 wedstrijden geschorst, wat minimaal de tijd is die Luca nodig heeft om te herstellen van zijn kaakbreuk.

Op vrijdag speelde Geleen tegen Neuwied. Neuwied is een van de twee Duitse teams die onze competitie versterken en zijn over het algemeen sterke tegenstanders. Hoewel Diez bovenaan de ranglijst staat, bevindt Neuwied zich tegen alle verwachtingen onderaan de ranglijst. Neuwied was ontevreden over hun resultaten tot nu toe, wat resulteerde in het ontslag van hun coach een dag voor de wedstrijd tegen de Eaters. Dit kan altijd een schrikeffect teweegbrengen bij de spelers, en dat was merkbaar tijdens de wedstrijd tegen Geleen. Neuwied bood voldoende tegenstand, maar het was Geleen dat als eerste wist te scoren. Met een man minder op het ijs wist Lars van Sloun de openingstreffer te maken. Toen kreeg Geleen een powerplay en wisten ze zelfs de voorsprong te verdubbelen: 2-0. Aan het einde van de periode was er een schermutseling waarbij buiten enkele straffen, in de naam van Thorben Beeg nog een game misconduct werd gegeven. In de tweede periode, nadat deze zo'n 5 minuten oud was, verhoogde Mees de Wit de voorsprong naar 3-0. Nog geen minuut later wist Lars van Sloun weer te scoren, zelfs met twee man minder op het ijs: 4-0. Tien minuten later ontstond er een grote vechtpartij waarbij Dennis Donders en Akim Ramoul onder andere een game misconduct kregen, wat betekent dat ze vanavond niet zouden spelen. Met nog een halve minuut op de klok wist Neuwied hun eerste goal van de avond te scoren, 1-4, en kon men aan de laatste periode beginnen. Neuwied wist aan het begin van de laatste periode nog terug te komen tot 2-4, maar halverwege scoorde Ben Duperreaux van Geleen de derde short-handed goal van de avond: 2-5. Met nog een tegendoelpunt en een empty-net goal van Rolan Loos werd de eindstand 3-6. Neuwied was in ieder geval (letterlijk genomen) strijdvaardig en Geleen wist met een beetje geluk zelfs de helft van de score short-handed te maken. Bovendien had de goalie van Geleen, Jowin Ansems, een goede avond en hield daarmee Geleen goed in de wedstrijd.

De tegenstander van vandaag heeft gisteren gespeeld tegen koploper Diez. De uitslag daarvan was 1-7 in het voordeel van Diez, waardoor Diez stevig bovenaan staat. Leuven staat momenteel 5e met één wedstrijd minder gespeeld.

Geleen begint de wedstrijd zonder de geblesseerde Luca Heutmekers en de geschorste Dennis Donders en Akim Ramoul. De wedstrijd staat onder leiding van Nick van Grinsven. Deniz Mollen verdedigt het Limburgse doel.

Eerste periode:
De wedstrijd is begonnen en de teams tasten elkaar nog wat af. Leuven begint sterk, maar Geleen neemt geleidelijk het initiatief over. Na 2 minuten leidt een verdedigingsfout aan Leuvense zijde tot het eerste doelpunt voor Geleen. Rolan Loos weet de puck te bemachtigen en na een kleine slalom schiet hij de puck hoog rechtsboven in het doel: 1-0. De wedstrijd gaat in hoog tempo verder. Halverwege de periode breekt Leuven uit en met 3 spelers op snelheid gaan ze op het Geleense doel af, maar Deniz Mollen weet de nul te houden. De wedstrijd gaat op en neer, maar Deniz speelt een uitstekende partij. Vijf minuten voor het einde van de periode is Leuven bezig met een aanval wanneer Shaun Dosanjh hard uithaalt met veel spelers voor Deniz Mollen. Het zicht van Deniz is beperkt en hij zit nog net met de stick aan de puck, maar toch belandt de puck hoog in het net: 1-1. Leuven is op dreef en een halve minuut later zetten ze een snelle aanval op volgens het boekje. De puck gaat over drie schijven en Jacob Payette haalt de trekker over en scoort de 1-2. Een mooie stand voor Leuven voor de pauze. Bovendien verliep deze periode zonder enige straffen.

Tweede periode:
De tweede periode is net twee minuten oud wanneer de arm van de scheidsrechter omhoog gaat en er een straf in het voordeel van Leuven wordt gegeven. Deniz Mollen schaatst snel naar de bank voor een extra speler, maar nog voordat hij bij de bank is, scoort onze topscorer van Geleen, Lars van Sloun, de gelijkmaker: 2-2. Binnen een halve minuut gaat Geleen weer op zoek naar de voorsprong. Na de face-off bemachtigt Geleen de puck en begint de aanval totdat deze bij Mitch Koumans komt. Hij haalt uit, maar de puck blijft bijna onaangeroerd op het ijs liggen. Dat herhaalt hij nog eens, totdat hij de puck hard raakt en zijn tweede doelpunt van de avond maakt: 3-2. Even later valt de eerste straf van de wedst

rijd, en Rolan Loos mag naar de strafbank. Leuven weet de powerplay niet te benutten. Direct na het einde van de straf kan Geleen nog met 3 man op de Leuvense goalie afstormen, maar de goalie voorkomt dat Geleen verder uitloopt. Twee minuten later is er een scrimmage voor het Belgische doel, en van dichtbij weet Mitch zijn tweede doelpunt van de avond binnen te tikken. Een kleine vijf minuten voor tijd weet Mitch Koumans opnieuw zijn hattrick te completeren. Met een pirouetje en een schot vanuit de draai scoort hij de 5-2. De frustratie begint een beetje toe te slaan in de wedstrijd, en er ontstaat een opstootje waarbij onder andere Mitch Koumans twee keer 2 minuten mag gaan zitten. Met een comfortabele voorsprong gaat Geleen de pauze in.

Derde periode:
De laatste periode begint met beide teams die gelijk opgaan en beide teams krijgen kansen, maar soms zijn ze slordig in de passing. Halverwege de periode blijft Mitch Koumans voor het doel op het ijs liggen. Het blijkt dat hij een stick in zijn gezicht heeft gekregen, waardoor Geleen 4 minuten powerplay krijgt. Tijdens de eerste 2 minuten van de straf en de powerplay schiet Yevgen Fadyeyev hard op de goalie, en Kay Gielen pakt de rebound en scoort de 6-2. Dat is tevens de eindstand.

Algemeen:
Opnieuw was het een vermakelijke wedstrijd om te zien. Deniz Mollen had een goede dag en hield het doel goed schoon. Mitch Koumans had ook een goede dag en scoorde als een sniper zijn doelpunten. Geleen weet aanvallend zijn punten binnen te halen, maar defensief heeft nog wat aandacht nodig. Aan de andere kant begint Geleen het seizoen goed met een tweede plaats na 8 wedstrijden. Natuurlijk zitten Heerenveen en Herentals ons op de hielen, maar dat doet niets af aan de mooie resultaten tot nu toe.

Volgende wedstrijden:
Volgend weekend staan voor de Nederlandse teams in het teken van de kwartfinales van de "Beker van Nederland". Geleen speelt zaterdag de uitwedstrijd in Eindhoven en op de vertrouwde zondag om 19:00 uur in Geleen. Eindhoven staat 8e in het klassement van de eredivisie met 12 plaatsen. Geleen moet gewoon hun eigen spel blijven spelen en Eindhoven niet onderschatten, dan zou een dubbele overwinning in het verschiet moeten liggen.