Мы в Telegram
Добавить новость
World News in Romanian
Новости сегодня

Новости от TheMoneytizer

Găgăuzii urăsc România și promit să lupte împotriva Unirii. Congres „diplomatic” la Comrat creat în jurul unei organizații fondată de un criminal rus

Timpul 

Evenimentul, organizat la Comrat sub denumirea de Congresul Diplomației Populare “Prietenia popoarelor-2023”, cu scopul de a stabili relații economice și de a consolida pacea interetnică, a fost de fapt o platformă pentru reprezentanții așa-numitei “Uniuni Populare”. Aceasta este o asociație de organizații cu o agendă pro-rusă și anti-guvernamentală, cofondată de Vladimir Kulibaba, o autoritate criminală din Sankt Petersburg în anii 1990. Particularitatea membrilor Uniunii Poporului este că îl susțin pe Igor Dodon și se opun Maiei Sandu. Subiectul cel mai actual este falsul despre unirea Republicii Moldova cu România.

“Congresul popular de la Comrat

La 17 aprilie, în incinta Casei de Cultură a mun. Comrat a avut loc un eveniment numit Congresul Internațional al Diplomației Populare “Prietenia popoarelor-2023”, care ar fi fost programat să coincidă cu cea de-a 30-a aniversare a comunității rusești din Moldova. Acesta a fost organizat de echipa lui Victor Petrov, candidatul la funcția de bașcan al Găgăuziei. Scopul principal a fost instituirea diplomației popoarelor pentru dezvoltarea economică a Găgăuziei. De fapt, a devenit campania electorală a lui Petrov.

La invitația lui Victor Petrov și a deputatului Partidului Socialiștilor, Alexander Sukhodolski, șeful Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, și directorul holdingului industrial și investițional din Tatarstan, Ak-Bars, Ivan Egorov, urmau să vină la congres în calitate de “invitat special”, dar nu li s-a permis accesul în Moldova. În avion, Minnikhanov a înregistrat un mesaj video în care a spus că autoritățile moldovene i-au declarat (pe el și pe alții, nu a precizat) “persoane indezirabile care nu pot vizita țara”.

Serviciul de Frontieră a negat afirmația lui Minnikhanov că ar fi fost declarat persoană indezirabilă, menționând că “susținerea unui candidat la alegerile locale din țara noastră nu este un motiv valabil”.

Uniunea celor nouă

Însăși noțiunea de “diplomație populară” aparține “Uniunii Populare”, a apărut cu mult timp înainte de Congresul din Găgăuzia și nu demonstrează scopurile exprimate la Congresul de la Comrat – construirea legăturilor economice și consolidarea păcii interetnice.

“Uniunea Populară” a fost înființată la 17 mai 2021. Scopul declarat este de a consolida statalitatea și suveranitatea Republicii Moldova, de a păstra valorile tradiționale și integritatea teritorială, de a dezvolta cultura și tradițiile moldovenești, de a crea condiții pentru o viață decentă pentru cetățenii republicii și de a dezvolta relații de prietenie cu CSI (organizație menită să reglementeze relațiile de cooperare între anumite state care au făcut parte din URSS), CEEA (Uniunea Economică Eurasiatică) și BRICS (o asociație interstatală, uniunea a cinci state: Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

Uniunea Populară este formată din nouă organizații fondatoare:

  • consiliul public al Republicii Moldova;
  • Mișcarea populară “Salvați Moldova!
  • cartierul general anticriză al poporului (Viktor Petrov);
  • Federația sindicală SindSport (Vladimir Kulibaba);
  • Sindicatul membrilor forțelor de securitate din Republica Moldova;
  • Mișcarea patriotică Pro-Moldova;
  • Societatea Istorică și Geografică Moldovenească;
  • Uniunea Națională a Studenților și Tinerilor din Republica Moldova;
  • Autonomia național-culturală moldovenească din Sankt Petersburg.

Aceste organizații promovează alarmismul cu privire la unificarea cu România, l-au susținut pe Igor Dodon în campaniile electorale prezidențiale din 2016 și 2020 și au încercat pe toate căile să o împiedice pe Maia Sandu să ajungă la putere. Deși organizațiile membre ale Uniunii Populare susțin că nu urmăresc scopuri politice, exact asta fac.

O serie de politicieni și alte personalități care au participat la congresul de la Comrat sunt implicați activ în activitățile Uniunii Populare. Printre acestea se numără:

  • Vladimir Bolea este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor;
  • Alexandru Sukhodolski este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Socialiștilor;
  • Veaceslav Perju este președintele Consiliului Public al Republicii Moldova;
  • Ludmila Lacenova – Președintele Comunității Ruse din Republica Moldova;
  • Victor Petrov este membru al Adunării Populare a Găgăuziei și lider al organizației “Nash”.

Am decis să aflăm cum sunt membrii Uniunii Populare și ce retorică au folosit organizațiile membre ale acesteia de când au început să se intereseze activ de Găgăuzia. Vom vorbi despre toți aceștia în ordine.

Lyudmila Lachenova și tehnicile de manipulare

Ludmila Lacenova, care s-a prezentat în calitate de președinte al comunității rusești din Republica Moldova și deținătoare a Ordinului de Prietenie al Federației Ruse, “acordat personal de către președintele rus Vladimir Vladimirovici Putin”, a luat cuvântul în cadrul “Congresului diplomației populare” de la Comrat.

La congresul de la Comrat, Lacenova s-a arătat indignată de ce “președintelui Tatarstanului nu i s-a permis să intre în localitatea sa natală (Găgăuzia)” și a încercat să trezească sentimente de jignire față de acest fapt.

“Simt în sală cât de jignit sunteți de această decizie a guvernului nostru de a nu-l lăsa pe președintele Tatarstanului în locul său natal. Sunteți unul, sunteți un grup turcesc… Cum se face că nu i-ați spus în Găgăuzia și el v-ar fi înțeles, așa cum v-a înțeles și când ați fost în vizită la Kazan?”. – a declarat ea.

În plus, Lachenova și-a exprimat speranța că deputații vor vorbi despre incident de la tribuna Parlamentului.

“Cred că părintele îmi va confirma că există un stăpân, cu siguranță va găsi o formă a influenței sale asupra acestui scandalos…”, Lachenova nu și-a terminat fraza.

Lacenova l-a sprijinit pe Viktor Petrov în crearea “Gagauz Halk Birlii / Uniunea Populară a Găgăuziei” (pe care o conduce) și face campanie pentru a-l vota la alegerile din Bașcan.

Lacenova face parte din consiliul de administrație al platformei publice Uniunea Poporului și face apel la prietenie cu Rusia, bazându-se pe trecutul istoric și povestind faptele veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Deja pe fondul războiului din Ucraina, la 14 aprilie 2022, sub conducerea lui Lacenova, a fost plantată o alee la memorialul “Glorie Eroilor”, în cadrul campaniei “Grădina Memoriei”, dedicată eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei care au murit pe câmpurile de luptă.

În același timp, pe pagina sa de Facebook, Lacenova distribuie videoclipuri care sugerează că Moldova se pregătește de război cu Rusia.

De asemenea, are numeroase replici cu o imagine a panglicii Sfântului Gheorghe. Intercalate cu acestea, Lacenova postează videoclipuri cu sloganuri despre cum “Europa încearcă să uite că Armata Roșie a eliberat oamenii de la Auschwitz” și “de ce partidul PAS, aflat la guvernare, luptă împotriva Panglicii Sfântul Gheorghe și a altor simboluri istorice”. Această declarație a fost făcută de arhipăstorul Bisericii Sfântul Gheorghe din Chișinău, Vitali Shinkari, care se remarcă nu prin activitățile sale religioase, ci prin declarațiile sale politice. În special, el s-a pronunțat împotriva blocării a șase canale, ignorând motivul – “reflectarea incorectă a evenimentelor naționale și a războiului din Ucraina”.

Trebuie remarcat faptul că întrepătrunderea tuturor faptelor de mai sus este o tehnică binecunoscută folosită de propagandiștii pro-Kremlin pentru a distorsiona informația – se presupune că autoritățile moldovenești nu respectă trecutul istoric și veteranii, așa că interzic panglica de Sfântul Gheorghe. De fapt, motivul este că această panglică a devenit un simbol al invaziei rusești, cu care trupele rusești luptă în Ucraina. Panglica nu a fost interzisă înainte de asta.

Ludmila Lacenova a lucrat în calitate de instructor la Comitetul orășenesc Chișinău al Partidului Comunist Moldovenesc între 1974 și 1976. În 1990 a fost deputat al Sovietului Suprem al RSSM, iar în perioada 1990-1995 deputat al Parlamentului Republicii Moldova. Din 1997 este președinte al Consiliului de Administrație al Comunității Ruse din Moldova.

Veaceslav Perju și falsele previziuni de dispariție a Moldovei

Veaceslav Perju – secretar executiv al platformei “Uniunea Populară” și președinte al Consiliului Public din Moldova (despre el vom vorbi în continuare). A participat la congresul de lansare a “Uniunii Populare din Găgăuzia/Gagauz Halk Birlii”, care a fost condus de Victor Petrov.

La congresul de la Comrat, Veaceslav Perju a declarat că există “forțe distructive la nivel internațional, menite să dezbine națiunile și să le împingă unele împotriva altora”, care afectează și Găgăuzia. Potrivit lui, autonomia găgăuză se află într-o “enclavă a prădătorilor pro-occidentali”.

Perju a repetat de mai multe ori că “adevărații noștri prieteni sunt Rusia, așa cum a fost cazul de-a lungul istoriei”.

Lui Perju îi place foarte mult să speculeze pe tema “uniri” (aceasta este una dintre ideile principale ale Uniunii Populare).

În martie 2023, Perju a declarat că “după redenumirea limbii de stat în limba română, Moldova va dispărea ca stat”, ceea ce este o minciună sfruntată, deoarece redenumirea limbii nu implică schimbarea statutului suveran al statului, iar autoritățile nu au ridicat niciodată această problemă. (Susținătorii Uniri vorbesc din când în când despre acest lucru, dar ei nu iau decizii politice și poziția lor nu poate fi considerată oficială). Iar mass-media pro-Kremlin difuzează această declarație și alte declarații similare.

În același timp, lui Perj nu îi place prea mult să vorbească despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. În acest scop, el a inventat formulări precum “situație dificilă” și “evenimente în Ucraina”.

Cu toate acestea, el pledează pentru “consolidarea legăturilor cu CSI, EAEU, SCO (Organizația de Cooperare de la Shanghai) și BRICS”, un domeniu de cooperare economică pentru Rusia.

În ianuarie 2023, Perju a participat la un forum cu reprezentanți din Republica Moldova, Rusia, Armenia, Kârgâzstan și Kazahstan pentru a discuta despre impactul diplomației publice asupra cooperării internaționale și dezvoltarea relațiilor publice inter-statale (similar cu ceea ce a fost anunțat la Congresul de la Comrat).

Arhiepiscopul Florinsky: “URSS unea, dar America ucide

Arhiereul Nikolai Florinski – președintele Comunității Ruse din Moldova, rectorul Bisericii Sfântul Gheorghe din Chișinău mun. Chișinău. La congresul de la Comrat a vorbit direct în sprijinul Rusiei împotriva actualei guvernări.

“Țara este sub influența păcatului. Și oricine este prieten cu Rusia va fi lovit foarte tare, pentru că scopul Occidentului este de a rupe Rusia și prietenii săi. S-a dat comanda ‘fațadei’ la tot ceea ce este rusesc”, a spus el.

Arhipăstorul a continuat să recunoască faptul că “Sfânta Rusie” a“confiscat” cândvateritorii. Nu a explicat dacă aceasta a fost o rezervă.

Florinsky a mai declarat că “America construiește baze militare doar pentru a ucide oameni” (în concordanță cu retorica lui Putin privind motivul pentru care Rusia a lansat o “operațiune militară” în Ucraina).

Florinski și-a exprimat simpatia față de Rusia și antipatia față de Occident nu numai în Găgăuzia. Nu este pentru prima dată când Consiliul Public Moldovenesc, care face parte din Uniunea Populară, îl citează pe arhipăstor.

Cu o lună mai devreme, Florinski a declarat la Forumul internațional de experți “Viitorul Eurasiei” că “în perioada sovietică am avut unitate”, dar acum “forțele ostile nouă intenționează să ne distrugă religia”. Pentru a evita acest lucru, în opinia sa, este necesar să cooperăm cu țările eurasiatice.

În afară de cele trei persoane enumerate, la congresul de la Comrat au mai luat cuvântul deputații Alexandru Sukhodolski și Vasil Bolya, dar retorica lor pro-rusă a fost înțeleasă de mult timp, așa că nu ne vom concentra de data aceasta asupra lor separat și vom vorbi despre alte organizații care fac parte din “Uniunea Populară”, cofondată de candidatul bașcanului Viktor Petrov.

Mișcarea Populară “Salvați Moldova” este o organizație care răspândește falsuri despre “uniri”

Mișcarea populară “Salvați Moldova! – este o asociație de organizații obștești și persoane fizice, inițiată la 18 martie 2016. Scopul declarat al acesteia este de a consolida statalitatea, suveranitatea, neutralitatea și integritatea Republicii Moldova.

Practic, această mișcare îi convinge pe locuitori că Republica Moldova este condusă spre România, iar acest lucru se întâmpla încă înainte de preluarea președinției de către Maia Sandu. Aceștia au agitat oamenii să nu o voteze pe Sandu la alegerile prezidențiale din 2020, pentru că altfel ea “ar preda pur și simplu Moldova României” (retorica Partidului Socialiștilor). Acum suntem în 2023, dar retorica și “alarmismul” nu s-au schimbat.

Extras dintr-un articol de pe site-ul “Salvați Moldova”:

“Ea (Maia Sandu) îl susține pe mareșalul Antonescu, aghiotantul lui Hitler, la ordinul căruia, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, în Moldova au fost vărsate râuri de sânge de către oameni de diferite naționalități. Sandu a trădat demult țara pe care vrea să o conducă. Și-a trădat demult toți concetățenii în fața curatorilor occidentali. Dacă Sandu va deveni președinte, ea nu va cere părerea poporului moldovean, ci va preda pur și simplu Moldova României”. Drept dovadă, a fost prezentat un filmuleț video în care Maia Sandu nu spune nimic anume în sprijinul lui Antonescu.

“Salvați Moldova” a cerut ca Maia Sandu să fie judecată în baza articolului “trădare de patrie” pentru “alarmism” în legătură cu aderarea Republicii Moldova la România.

Când Sandu a devenit președinte, “Salvați Moldova” a continuat să se opună guvernării sale și a început să impună sentimente antiguvernamentale găgăuzilor, afirmând că “țara noastră este condusă din străinătate”.

“Salvați Moldova” l-a susținut pe Igor Dodon în 2016, când a candidat la funcția de președinte. Încă de atunci, mișcarea a promovat ideea că “Maia Sandu este un om al Occidentului”.

Mișcarea “Pro Moldova” despre “consecințele tragice ale ocupației românești” și despre “rușii iubitori de pace

Mișcarea Pro Moldova a fost fondată în 1997. Liderul acesteia este istoricul Vasile Stati, care este și autorul dicționarului moldo-român. Publicat în 2003, dicționarul moldo-român a provocat un val de critici din partea cercurilor academice românești și moldovenești.

Pe site-ul acestei mișcări sunt publicate articole despre “ocuparea brutală a Republicii Democratice Moldovenești de către România Regală și “consecințele tragice” ale acesteia”.

Site-ul Pro-Moldova conține, de asemenea, o declarație a lui Ludmila Ginda, șefa organizației de veterani a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Potrivit acesteia, Rusia nu este un agresor în războiul cu Ucraina.

“Războiul din Ucraina este durerea noastră comună. Iar poporul rus, cel mai iubitor de pace din lume, încearcă să fie prezentat drept agresor”, a declarat Hinda, adăugând că “noi, în Moldova, suntem târâți în acest conflict”.

Este demn de remarcat faptul că Ginda, ca și soțul ei, au rădăcini ucrainene.

Consiliul Public din Moldova: “SUA și Occidentul se folosesc de Moldova

Consiliul Public Moldovenesc a fost fondat în noiembrie 2020 în baza Clubului de Experți “Strategia Moldovenească” (discuții privind relațiile moldo-ruse și ocupația românească).

Scopul declarat: să discutăm și să elaborăm propria poziție asupra celor mai importante probleme de dezvoltare statală a țării în domeniul consolidării suveranității, integrității teritoriale, dezvoltării științei, culturii, educației, precum și dezvoltării spirituale și morale a poporului moldovenesc multinațional.

De fapt, mișcarea promovează ideea că țările occidentale, în special SUA și NATO, “folosesc Moldova în interesul lor” “ca instrument de acțiune militară”.

“Următorul potențial plan disfuncțional este intensificarea conflictului transnistrean “ofilit” sau, dacă luăm în calcul evenimentele din Ucraina, deschiderea unui al doilea front în Moldova, o nouă explozie în această regiune a Europei. Anumite provocări, după cum toată lumea știe deja, nu numai că sunt planificate, dar se întâmplă”, se arată într-unul dintre articolele de pe site-ul mișcării – o repetare a retoricii pro-Kremlin.

Societatea Moldovenească de Istorie și Geografie

Această societate pledează pentru studierea în școli a “Istoriei Moldovei” în locul istoriei românești. L-a susținut pe Igor Dodon în timpul guvernării sale.

Federația SindSport – Lider Vladimir Kulibaba

“SindSport” este reprezentată ca federație a sindicatelor lucrătorilor din domeniul educației fizice, sportului și turismului din Republica Moldova. Aceasta a organizat evenimente sportive în Moldova în colaborare cu Rusia și împreună cu organizația Nash condusă de Victor Petrov.

Înainte de SindSport, Kulibaba, împreună cu complicii săi, a fost suspectat de implicare în cel puțin 15 asasinate la comandă (potrivit principalei direcții a Ministerului rus de Interne) începând cu anii 1990.

În 2012, Vladimir Kulibaba, pe atunci președinte al Federației de lupte libere din Sankt Petersburg, a fost achitat de un juriu în cazul asasinării omului de afaceri Vadim Chechel (ucis cu mai multe focuri de armă de la mică distanță la 24 aprilie 2008).

În 2021, el a fost reținut sub suspiciunea unei alte crime. Cazul nu a ajuns încă în instanță.

Pe parcursul anului 2022, Kulibaba și subordonații săi au fost acuzați de organizarea și efectuarea altor câteva crime la comandă în 1993. El a fost arestat în decembrie 2022. Tribunalul orașului Sankt Petersburg i-a prelungit arestul până la 6 aprilie 2023. Termenul arestării sale a expirat, nu se știe dacă a fost prelungit din nou și nici unde este deținut Kulibaba în prezent.

Ultima publicare pe pagina federației este pentru 9 iulie 2021.

Citește și: Cum s-a infiltrat în politica moldovenească eroul banditului din Sankt Petersburg, Vladimir Culibaba: legături cu socialiștii și cu un deputat găgăuz

Sindicatul membrilor serviciilor în uniformă

Nu există un site web pentru sindicatul moldovenilor din cadrul forțelor de securitate și nici numele reprezentanților acestuia. Există doar o scurtă descriere pe site-ul web al Uniunii Populare, potrivit căreia acest sindicat a fost înființat în 2004 și include membri activi și în rezervă ai forțelor de securitate ale țării.

Uniunea Națională a Studenților și Tinerilor din Moldova

Așa-numita Uniune a Studenților și Tinerilor din Moldova are doar o pagină de Facebook. Există doar câteva știri de pe diverse site-uri despre activitățile tinerilor de acolo în 2020. Dar nu are nimic de-a face cu “Uniunea Populară”, din care se presupune că face parte această uniune a studenților. Pe pagină nu există nicio fotografie sau alt fapt care să dovedească faptul că acest sindicat există și face parte din “Uniunea Populară”. Nu a fost publicat nimic pe pagina sindicatului studenților din decembrie 2020.

Autonomia culturală națională moldovenească din Sankt Petersburg

“Narodnyi Soyuz” afirmă că include și “autonomia național-culturală moldovenească a Sankt Petersburgului”, dar nu oferă nicio referință care să confirme existența acesteia.

Pentru a rezuma

Nouă organizații, dintre care trei nu-și pot confirma existența, au înființat o nouă mișcare, Uniunea Populară. Printre acestea se numără și organizația candidatului bașcanului Viktor Petrov.

Organizația lui Viktor Petrov, Comandamentul Popular Anticriză al Poporului (Nash), reflectă agenda Uniunii Poporului, care, la rândul său, face agitație pentru Viktor Petrov în diferite locuri.

La “Congresul diplomației populare” de la Comrat, la care șeful Tatarstanului a fost invitat, se presupune că în scopul stabilirii unor legături economice, au luat cuvântul membri și reprezentanți ai “Uniunii Populare”. Aceștia nu au vorbit despre dezvoltarea Găgăuziei, au criticat autoritățile din țară și au vorbit în sprijinul Rusiei împotriva Occidentului și a Americii.

În esență, congresul diplomatic s-a desfășurat sub forma unei întâlniri obișnuite a “Uniunii Populare”, cu o singură excepție: aici li s-a oferit posibilitatea de a face campanie pentru Viktor Petrov “sub acoperire”. Nimeni nu a menționat “Uniunea Populară” la congres; toți participanții au folosit celelalte însemne ale acestora.

Membrii Uniunii Populare intenționează să continue să organizeze congrese în Găgăuzia. Iar agenda lor se face ecoul retoricii Partidului Socialiștilor și a propagandiștilor pro-ruși.

Sursa: NOKTA.MD

Читайте на 123ru.net


Новости 24/7 DirectAdvert - доход для вашего сайта



Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России



Smi24.net — ежеминутные новости с ежедневным архивом. Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net. Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть —онлайн с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии. Smi24.net — живые новости в живом эфире! Быстрый поиск от Smi24.net — это не только возможность первым узнать, но и преимущество сообщить срочные новости мгновенно на любом языке мира и быть услышанным тут же. В любую минуту Вы можете добавить свою новость - здесь.




Новости от наших партнёров в Вашем городе

Ria.city

Полпредство Татарстана посетили коллеги из Алтая для изучения опыта работы

«Локомотив» готов рассмотреть продажу Баринова, футболистом интересуются клубы Испании, Франции и Турции

Двое взрослых и ребенок погибли в ДТП с фурой в Одинцово

Мурашко: результаты доклинических испытаний вакцины от рака будут к концу года

Музыкальные новости

Финал областной школьной Олимпиады по шахматам состоялся в Опочке

«Локомотив» готов рассмотреть продажу Баринова, футболистом интересуются клубы Испании, Франции и Турции

Пиар Менеджер для Артистов, Музыкантов, Композиторов, Актеров, Поэтов, Писателей, Моделей, Дизайнеров, людей любых творческих профессий и брендов!

В 16-ти городах состоялись первые этапы «Чемпионата «Школы Росатома» по хоккею на траве 5+»

Новости России

Полпредство Татарстана посетили коллеги из Алтая для изучения опыта работы

Олег Сирота о конфликте Германа Грефа с таксистами: «Нужно воспитывать, кнутом и пряником»

Россиянин по ошибке получил зарплату в 1,7 млн рублей и отстоял ее в суде

Эксперт Кусков рассказал о причине сбоя в работе Telegram

Экология в России и мире

История без фальсификации: Шемахи в первой половине XVIII века

Новые электрические щетки Revyline RL 085 Black доступны в филиале марки в Ставрополе

Джомба, суттуг шай, кучу и другими видами чая в регионах России могут насладиться российские туристы

Бурятский Театр кукол Ульгэр в Улан-Улан-Удэ показал в Этнографическом музее народов Забайкалья перед детьми и родителями в семейный праздник сказку Колобок - Новости и Культура, Дети и Россия

Спорт в России и мире

Экс-теннисист Ольховский: Рублев не успел набрать форму на "Ролан Гаррос"

Каспер Рууд: «Не буду выступать на турнирах перед «Уимблдоном», но на нем, конечно, сыграю»

Теннисист Медведев снялся с турнира ATP в Нидерландах из-за травмы

«Сейчас даже счёт не помню»: Андреева сенсационно победила Соболенко и вышла в полуфинал «Ролан Гаррос»

Moscow.media

Военные следователи провели рейд по бывшим мигрантам в Керчи

Работать там, где удобно: беспроводная гарнитура Fstyler BH230 от A4Tech

В Забайкалье пятерых мигрантов задержали за групповое изнасилование девочки-подростка

Трасса М-12 Восток будет продлена до Тюмени в 2025 году







Топ новостей на этот час

Rss.plus





СМИ24.net — правдивые новости, непрерывно 24/7 на русском языке с ежеминутным обновлением *